Składniki: olej słonecznikowy, żelatyna wieprzowa, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), witamina D (cholekalcyferol)
Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i mięśni oraz w utrzymaniu mocnych i zdrowych kości i zębów. Pomaga zmniejszyć ryzyko upadków związane z niestabilnością postawy i osłabieniem mięśni u osób obojga płci w wieku 60 lat i starszych. Upadki stanowią czynnik ryzyka złamań kości u osób w wieku 60 lat i starszych.
Witamina D pomaga zmniejszyć ryzyko upadku związane z niestabilnością postawy i osłabieniem mięśni u osób obojga płci w wieku 60 lat i starszych. Upadki stanowią czynnik ryzyka w odniesieniu do złamań kości u osób obojga płci w wieku 60 lat i starszych. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania dziennie 20 μg witaminy D ze wszystkich źródeł. Trzeba jednak pamiętać, że istnieje wiele czynników ryzyka złamań kości i zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub nie wywierać go.