olej sojowy, kapsułka żelatynowa (żelatyna, substancja wiążąca - glicerol, barwniki - dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), wyciąg suchy z owoców kopru włoskiego, wyciąg suchy z owoców cytryńca chińskiego, wyciąg suchy z karczocha, olej palmowy, wyciąg suchy z mięty pieprzowej, olej kokosowy częściowo uwodorniony, stabilizator - wosk pszczeli żółty, emulgator - lecytyna sojowa.
Składniki aktywne |
dzienna porcja 1- 2 kapsułki |
wyciąg z owoców kopru włoskiego |
120 mg – 240 mg |
wyciąg z owoców cytryńca chińskiego |
40 mg – 80 mg |
wyciąg z karczocha |
75 mg – 150 mg |
wyciąg z mięty pieprzowej |
15 mg – 30 mg |
Ulgix TRAWIENIE PLUS zawiera odpowiednio dobrane wyciągi roślinne z karczocha, cytryńca chińskiego, mięty oraz kopru.
Składniki Ulgix TRAWIENIE PLUS:
Wyciągi z kopru włoskiego, karczocha i mięty pieprzowej wspomagają trawienie i przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Wyciąg z karczocha sprzyja wydzielaniu soków trawiennych. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu lipidów we krwi m.in. cholesterolu. Wspomaga utratę masy ciała.
Wyciąg z mięty pieprzowej przyczynia się do zachowania prawidłowej pracy żołądka.
Wyciąg z kopru włoskiego pomaga zminimalizować uczucie pełności i wzdęcia występujące po posiłku.
Wyciąg z owoców cytryńca chińskiego wywiera korzystny wpływ na wątrobę. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie komórek wątroby i chroni wątrobę przed działaniem czynników szkodliwych (zła dieta, używki, leki).
Ulgix TRAWIENIE PLUS polecany jest jako uzupełnienie diety szczególnie osób:
Niedrożność dróg żółciowych. Nadwrażliwość na jakikolwiek składnik preparatu.
1 – 2 kapsułki dziennie, po posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Ważne jest prowadzenie zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia.
Stosowanie produktu przez osoby z kamicą żółciową oraz kobiety w ciąży i matki karmiące wymaga konsultacji lekarskiej.
Wiek: | dla dorosłych |
Układy narzadowe: | układ pokarmowy |