Preparat Intesta® Max opracowany w oparciu o opatentowaną technologię mikrogranulacji maślanu sodu i matrycy trójglicerydowej. Maślan sodu uzupełnia niedobory endogennego kwasu masłowego. Dzięki matrycy, składnik odżywczy preparatu jest stopniowo uwalniany w jelicie, w tym w jelicie grubym. Choroby przewodu pokarmowego mogą powodować znaczące zmniejszenie wytwarzania kwasu masłowego, a także wzrost zapotrzebowania na maślan. Pozytywny wpływ postępowania dietetycznego z zastosowaniem opatentowanej postaci maślanu sodu zawartej w preparacie Intesta Max i został potwierdzony w badaniach klinicznych. Produkt jest bardzo dobrze tolerowany.
Do postępowania dietetycznego w następujących sytuacjach:
Zespół jelita nadwrażliwego (IBS)
Biegunka i zaburzenia jelitowe (po i w trakcie antybiotykoterapii, radioterapii, chemioterapii, infekcji).
Zabiegi chirurgiczne w obrębie jelit
Choroba zapalna jelit
Choroba uchyłkowa jelit
Biegunki i zaburzenia jelitowe spowodowane podróżą do rejonów o niższym standardzie sanitarnym.
Dieta uboga w błonnik
Intesta® Max to największa dzienna porcja maślanu sodu – 750 mg. Jest to preparat w saszetce gotowej do przyjęcia, szczególnie polecany dla osób mających problem z połykaniem tabletek i kapsułek. Intesta Max jest pierwszym preparatem, zawierającym maślan sodu o naturalnym aromacie żurawinowym, który pozwala na zminimalizowanie specyficznego zapachu substancji .
Wiek: | dla dorosłych |
Układy narzadowe: | układ pokarmowy |