Olej z wątroby dorsza (o naturalnej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin A i D3), żelatyna, glicerol.
Tran z dorsza atlantyckiego (olej wątłuszowy) jest źródłem naturalnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A+D) oraz korzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych typu omega-3. Wpływają one na wzmocnienie układu odpornościowego organizmu. Witamina A jest niezbędna w procesach regeneracji komórek skóry i nabłonka, w tym nabłonka dróg oddechowych, co umożliwia zachowanie ochronnej bariery przed chorobotwórczymi wirusami i bakteriami. Witamina D zwiększa naturalną odporność organizmu i reguluje reakcje układu immunologicznego. Dodatkowo witamina D zwiększa wchłanianie wapnia i mineralizację kości, co ma szczególne znaczenie w okresie szybkiego wzrostu u dzieci oraz dla wzmocnienia kości u osób starszych. Kwasy tłuszczowe typu omega-3 wpływają korzystnie na układ odpornościowy.
Dorośli: 2 kapsułki 2 razy dziennie po posiłku. Dzieci (od 6 lat): 2 kapsułki dziennie.Dla uzyskania odpowiedniego efektu należy stosować przez okres 2-3 miesięcy, po czym zrobić 2-3 miesięczną przerwę.
Osoby stosujące leki przeciwzakrzepowe lub z nadczynnością przytarczyc powinny skonsultować stosowanie preparatu z lekarzem. Nie stosować łącznie z preparatami multiwitaminowymi.