Substancja czynna: maślan sodu; Substancja powlekająca: uwodorniony trójgliceryd pochodzenia roślinnego; Substancja wiążąca: siarczan wapnia; Otoczka kapsułki: żelatyna; Barwniki: E171, E172 1 kapsułka zawiera 500 mg mikrogranulatu maślanu sodu i trójglicerydu pochodzenia roślinnego, co odpowiada 150 mg maślanu sodu.
Maślan sodu posiada cenne właściwości biologiczne: odżywia błonę śluzową, zwiększa przepływ krwi przez błonę śluzową jelit, stymuluje motorykę przewodu pokarmowego, zwiększa wchłanianie sodu i wody w jelicie grubym, sprzyja prawidłowej perystaltyce jelit, wspomaga produkcję śluzu chroniącego ściany jelit, chroni przed przedostawaniem się bakterii i toksyn do organizmu z treści jelitowej.
1 kapsułkę 2 razy dziennie (rano i wieczorem) przez minimum 3 miesiące lub wg wskazań lekarza.
Nadwrażliwość na składniki.
Wiek: | dla dorosłych, dla dzieci |
Układy narzadowe: | układ pokarmowy |